Ντίτσος Ηλίας, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Κονδυλώματα: Συμπτώματα & Θεραπεία

Κλινική Δερματολογία

Είναι πολύ συνηθισμένο νόσημα. Προκαλείται από τον HPV (ιός ανθρώπινων θηλωμάτων) και θεωρείται το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Συνήθως τα κονδυλώματα προσβάλουν νεότερες ηλικίες (20-40 ετών) και ως μέτρο πρόληψης συνίσταται η έγκαιρη θεραπεία προς αποφυγή υποτροπών που κατά περίσταση μπορεί να μεταλλαχθούν σε κακοήθη βλάβη.

Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΑ Ντίτσος Ηλίας θα σας ενημερώσει για την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση αφού πρώτα γίνει λεπτομερής εκτίμηση της βλάβης με ειδικά δερματολογικά όργανα.

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται συνήθως στην ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων και στην περιπρωκτική περιοχή. Γενικότερα, δεν συνίσταται η παραμέληση της θεραπείας τους είτε γιατί υπάρχει η απειλή μιας μελλοντικής κακοήθειας είτε για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επαναμόλυνσης μεταξύ συντρόφων.

Στο δερματολογικό μας ιατρείο στα Βριλήσσια (σύνορα με Μελίσσια) η θεραπεία των κονδυλωμάτων μπορεί να γίνει είτε με χρήση laser είτε με φαρμακευτική θεραπεία και επεμβατική (κρυοπηξία, διαθερμοπηξία κ.ά.).

Tags: Κονδυλώματα, Θεραπεία Κονδυλωμάτων σε Μελίσσια-Βριλήσσια

Μοιράσου το:

Έχετε κάποια ερώτηση;

Επικοινωνήστε με το δερματολογικό μας κέντρο που βρίσκεται στα σύνορα Μελίσσια-Βριλήσσια. Ο Δερματολογός-Αφροδισιολόγος Ντίτσος Ηλίας δέχεται κατόπιν ραντεβού.